Pohyb s radostí

Zhodnocení projektu

V září a v říjnu měla naše školka opět možnost navštívit Dětský ranč Hlučín. Je to naše tradičně oblíbené místo, kde můžeme volně a smysluplně naplnit volný čas. Je zde možnost pro vzájemná setkávání a poznávání druhých dětí, které si často hrají na velikém venkovním hřišti. Děti zde mohou navazovat nová přátelství a to nejen s dětmi, ale i se zvířátky. Ranč je vhodný pro všechny děti bez rozdílu. 

Naše školka navštěvuje ranč již několik let a stále se sem rádi vracíme, protože objevujeme nové poznatky. Letos bylo možné spatřit na ranči nové přírůstky zvířátek, jako jsou lamí máma a její mláďátko, nebo albínského tatínka klokana s jeho mláďátkem. Moc se nám líbí jízda na ponících a poznávání života různých druhů zvířectva. Zajímavý je například druh největší slepice, která je celá pokrytá peřím od pařátků po hlavu. Máme rádi i špinavá chrochtající prasátka, která můžeme krmit a posloucháme jejich spokojená mlaskání. Děti milují králíčky, morčátka, nebo oslíky. Snad tady není nic, co by děti neobdivovaly.

Pokud plánujete  nevšední výlet do přírody a chcete se ještě dozvědět něco nového, pak neváhejte a jeďte na Dětský ranč Hlučín. Přejeme, aby se Vám na ranči líbilo, tak jak se líbilonaší školičce. Děkujeme za možnost realizace tohoto projektu, kdy jsme ranč navštívily po tři dopoledne.

Zpracovala: Bc. Rašíková